9 νέες Υποτροφίες σε Φοιτητές από την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ: «ΤΑΜΕΙΟΝ ΑΡΩΓΗΣ ΑΠΟΡΩΝ ΜΕΣΣΗΝΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Καλαμάτα 23-10-2017

Από το Εκκλησιαστικό Ίδρυμα: «Ταμείον Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας» ανακοινώνεται ότι: το Διοικητικό Συμβούλιο του ανωτέρω Ιδρύματος συνεδρίασε στις 23-10-2017, υπό την προεδρία του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και αποφάσισε την χορήγηση υποτροφίας σε Μεσσηνίους νεοεισαχθέντες προπτυχιακούς φοιτητές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Νέοι Υπότροφοι εγένοντο 9 οικονομικά αδύναμοι, φοιτητές και φοιτήτριες, οι οποίοι σπουδάζουν 5 σε διάφορα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ελλάδος, 1 στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και 3 στο Τμήμα Φιλολογίας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Οι Υπότροφοι αυτοί θα λαμβάνουν 300 ευρώ μηνιαίως καθ’ όλη την διάρκεια των σπουδών τους.

Από το έτος 2010, πρώτο έτος λειτουργίας του Ταμείου, έχουν χορηγηθεί συνολικά 64 Υποτροφίες και συνεχίζουν σήμερα να λαμβάνουν την Υποτροφία 39 φοιτητές και φοιτήτριες, το ποσό δε, το οποίο έχει διατεθεί από το Ίδρυμα ανέρχεται στις 650.000 Ευρώ.

Οι υποτροφίες θα δοθούν στους ανωτέρω φοιτητές και φοιτήτριες στις 13 Νοεμβρίου 2017, στον Μητροπολιτικό Ναό της Υπαπαντής μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.
Ο Σεβασμιώτατος Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν τις ευχαριστίες τους και για την εφετινή οικονομική ενίσχυση, προς :
α) τον Επιχειρηματία κ. Αχιλλέα Κωνσταντακόπουλο και το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια για την μεγάλη οικονομική προσφορά τους,
β) τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ναού της Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας,
γ) το Διοικητικό Συμβούλιο του Προσκυνήματος «Παναγία η Ελεήστρια» Κορώνης,
δ) το Διοικητικό Συμβούλιο του Προσκυνήματος «Παναγία Σγράπα» Πυλίας,
ε) τον Εφημέριο και τα μέλη της Επιτροπής του Ιερού Προσκυνηματικού Ναού Αγίας Βαρβάρας Καλαμάτας και
στ) όλους τους επώνυμους και ανώνυμους πολίτες της Μεσσηνίας, οι οποίοι προσέφεραν διάφορα χρηματικά ποσά ενισχύοντας τους σκοπούς του Ταμείου Αρωγής Απόρων Μεσσηνίων Φοιτητών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Εκ του Δ.Σ. του Ιδρύματος